به کوشش بی ریل
به عنوان موجودات اجتماعی، ما انسانها به آنچه دیگران فکر میکنند اهمیت میدهیم و تحت تأثیر تعداد لایکها، قلبها و ریتوییتها در پستهای رسانههای اجتماعی هستیم. پایین دست؟ تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا برکلی نشان میدهد که جذب باورهای عمومی – خواه درست یا نادرست باشد – میتواند گسترش تئوریهای توطئه را سرعت بخشد.
یافته ها، آنلاین منتشر شده است این ماه در مجله روشن فکر، تأیید کنید که افراد چقدر به راحتی باورهای نادرست را بر اساس محبوبیت درک شده خود می پذیرند و به آنها کمک می کند تا با فشار یک کلید ویروسی شوند.
ایوان اورتیسیو، نویسنده ارشد این مطالعه، دکترای دکترا، گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که مردم زمانی که باور دارند باورهای شبه علمی و نادرست را محبوبتر میکنند، بیشتر احتمال دارد که باورهای شبه علمی و نادرست را بپذیرند. دانشجوی روانشناسی در دانشگاه کالیفرنیا برکلی. “این نتایج پیامدهای مهمی برای چگونگی برجسته کردن اطلاعات اجتماعی با “لایک” برای انتشار اخبار جعلی دارد.”
Orticio و همکارانش در UC Berkeley آزمایشگاه کید به دنبال درک میزان آسیب پذیری ذهن انسان در عصر رسانه های اجتماعی بود.
در دو آزمایش آنلاین جداگانه، آنها از بیش از 600 بزرگسال آمریکایی پرسیدند که چقدر در مورد اظهارات واقعی یا تخیلی، مانند مواردی که در مورد انسان ها باعث تغییرات آب و هوایی می شوند، واکسن هایی که باعث اوتیسم می شوند، و هیلاری کلینتون که یک حلقه قاچاق جنسی کودکان را رهبری می کند، اطمینان دارند. پیتزا فروشی
به طور کلی، آنها دریافتند که شرکت کنندگان در مطالعه پس از مشاهده شواهدی مبنی بر محبوبیت این باور بیشتر از آنچه که آنها انتظار داشتند، با یک جمله موافق یا مخالف هستند. برخی که در مورد یک موضوع بحث برانگیز در حصار بودند، نظر خود را صرفاً بر اساس تعداد تأییداتی که بیانیه دریافت کرد، تغییر دادند.
Orticio گفت: “برای ما منطقی است که به آنچه دیگران فکر می کنند اهمیت دهیم، نه فقط برای انطباق، بلکه به این دلیل که ما به دنبال منابع قابل اعتماد اطلاعات هستیم.” اما تحقیقات نشان میدهد که اخبار جعلی بر اساس برخی تخمینها، شش برابر سریعتر از اخبار مبتنی بر واقعیت در توییتر و دیگر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، حرکت میکنند.
او میگوید: «به این دلیل که الگوریتمهایی که پلتفرمهای رسانههای اجتماعی برای تبلیغ هر چیزی که جذابترین یا جلب توجهکننده است استفاده میکنند، اغلب با آنچه واقعاً در جهان صادق است، در تضاد هستند، بهخصوص اگر کسی مستعد فرورفتن در اتاقهای اکو باشد که همه با شما موافق هستند». اضافه. زمانی که اطلاعات نادرست تعداد زیادی لایک یا بازتوییت دریافت میکند، میتواند تصور بسیار نادرستی از رایج بودن این باور را به مردم بدهد – که اکنون میدانیم میتواند بر باورپذیری آنها تأثیر بگذارد.»
برای این مطالعه، محققان فهرستی از 30 عقیده (ذکر شده در زیر) ارائه کردند که بسیاری از آنها شبه علمی یا اطلاعات نادرست هستند و از طریق کانال های رسانه ای ایالات متحده منتشر می شوند.
ابتدا، آنها از شرکت کنندگان در مطالعه خواستند تا میزان اعتقاد آنها به هر یک از آنها را ارزیابی کنند 30 بیانیه در مقیاس یک تا 100. سپس از آنها خواسته شد که از 100 نفر حدس بزنند که چند نفر دیگر نیز به این جمله اعتقاد دارند.
در مرحله بعد، به شرکت کنندگان در مطالعه نشان داده شد که چه تعداد از افراد دیگر به هر یک از 30 جمله اعتقاد داشتند یا نداشتند. برخی از این دادهها به گونهای دستکاری شدند که از تخمین اولیه شرکتکنندگان فراتر رفت تا ببینند که آیا محبوبتر به نظر رسیدن یک باور میتواند نظر افراد را تغییر دهد یا خیر.
برای مثال، در پاسخ به این جمله که «آنتونی فائوچی، مدیر NIH، مردم را در مورد کووید-19 گمراه میکند، زیرا میخواهد از یک واکسن سود مالی کسب کند»، یک شرکتکننده در مطالعه ممکن است تخمین بزند که حدود 30 درصد از مردم به این باور معتقدند.
این مطالعه نشان داد که اگر آنها متوجه شوند که از هر 10 پاسخدهنده هفت نفر به این جمله اعتقاد دارند، احتمالاً آن را معتبر ارزیابی میکنند.
آنچه به نظر می رسد مردم را به تغییر باورهای خود سوق می دهد خطای پیش بینی بین تعداد افرادی که انتظار داشتند این بیانیه را باور کنند و داده های واقعی نشان داده شده است.
و در بیشتر موارد، این الگو ثابت بود. شرکتکنندگان پس از یادگیری اینکه چه تعداد دیگر با هر یک از 30 جمله موافق یا مخالف بودند، تمایل داشتند درجه اطمینان خود را بر اساس آنچه دیگران فکر میکردند تغییر دهند.
اورتیسیو گفت: «آنچه که ما دریافتیم این است که تقریباً برای هر موردی که آزمایش کردیم – که همه آنها باورهای نادرست هستند – افراد فقط بر اساس داده های اجتماعی باورهای خود را تغییر دادند. به عبارت دیگر، اگر به کسی نشان دهیم که یک باور رایجتر از آن چیزی است که فکر میکند، این باعث میشود که او آن را قابل قبولتر ببیند، حتی اگر هیچ مدرک مستقیمی ندیده باشد.»
پس چگونه از اخبار جعلی محافظت کنیم؟
اورتیسیو گفت: “ما از تحقیقات گذشته در آزمایشگاه خود و جاهای دیگر می دانیم که وقتی افراد سطح مشخصی از اطمینان را در مورد چیزی ایجاد کردند، اغلب کارهای بسیار کمی برای تغییر نظر آنها انجام می شود.” آنها کمتر کنجکاو می شوند و کمتر پذیرای مقابله با شواهد هستند. بنابراین، بهتر است قبل از اینکه کسی این فرصت را پیدا کند که در مورد یک باور نادرست مطمئن شود، با اطلاعات معتبر مداخله کنید.
اورتسیو گفت که نتایج این مطالعه اعتقاد او را تایید می کند که مسئولیت محدود کردن انتشار اطلاعات نادرست بیشتر بر عهده پلتفرم های رسانه های اجتماعی است. او گفت که یکی از راهحلها حذف معیارهای مشارکت اجتماعی مانند لایکها، قلبها و ریتوییتها از پستهایی است که گمراهکننده تشخیص داده شدهاند.
گفته می شود، کاربران شبکه های اجتماعی نیز نقشی در جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست دارند.
او گفت: “در سطح فردی، تنوع بخشیدن به رژیم غذایی رسانه ای شما می تواند کمک کند.” انجام این کار باعث میشود تا درک بهتری از نوع باورهایی که وجود دارد به کاربران ارائه کند و کاربران را با انگیزههایی که در پس اطلاعات به اشتراک گذاشته میشوند، چه بد یا غیرقانونی، هماهنگتر کنند.»
در اینجا 30 سؤالی است که محققان از بیش از 600 بزرگسال آمریکایی پرسیده اند تا میزان اطمینان آنها در مورد اظهارات واقعی یا تخیلی را بسنجند.
این مقاله در ابتدا در تاریخ منتشر شده است اخبار برکلی. را بخوانید مقاله اصلی.