به کوشش بی ریل
تلاش های آشکاری برای ساکت کردن فعالان فلسطینی در فضای مجازی صورت گرفته است. بسیاری از اکانت های طرفدار فلسطین در سایه توقیف یا به طور کلی حذف شده اند. در پرتو سایر درگیری های جهانی، این سیاست سوگیری آشکار رسانه های اجتماعی را آشکار کرده است.
صبر در میان فعالان رسانه های اجتماعی که محتوای مربوط به فلسطین را در اینستاگرام منتشر می کنند کمرنگ شده است، زیرا این پلتفرم ثابت کرده است که مایل است به طور انتخابی محتوای خاصی را بسته به عقاید ایدئولوژیک و جهت گیری های سیاسی، به ویژه درگیری به موقع در مسجد الاقصی سانسور کند.
“داستان شما برخلاف دستورالعمل های انجمن ما است”، “ممکن است اکانت شما حذف شود“، “ممکن است حساب شما بهدلیل نقضهای متعدد دستورالعملهای انجمن ما بهطور موقت معلق شود“، و “مطالب حساس” برخی از عبارات تکراری است که هزاران حساب کاربری در هنگام انتشار محتوا در فلسطین از اینستاگرام دریافت کرده اند، که گواه واقعیتی است که از سانسور اجتناب ناپذیر است.
در اجرای اشکال مختلف سانسور بر روی هزاران کاربر، اینستاگرام به طور فزاینده ای زیر سوال می رود زیرا متهم به جانبداری، انتخابی و بی توجهی نسبت به بی عدالتی هایی است که فلسطینیان با آن روبرو هستند.
سانسور یا ممنوعیت در سایه محتوای مرتبط با اوکراین بسیار نادر است، اما برای فلسطینیها همیشگی و تکراری است.
اقصی خان، روزنامه نگاری که اغلب طرفداران را به اشتراک می گذارد، گفت: «به نظر می رسد که کلمه مقاومت یا عباراتی مانند من مخالف اشغال هستم توسط این پلتفرم ممنوع است زیرا همه اینها تحریک تلقی می شود، اما این فقط زمانی است که شما مطالبی را در فلسطین به اشتراک می گذارید. محتوای فلسطینی که قربانی سانسور اینستاگرام شده است.
فعالان و روزنامهنگاران فلسطینی احساس میکنند که حق استفاده از آزادی بیان در غولهای رسانههای اجتماعی سلب شده است، زیرا چنین پلتفرمهایی به طور انتخابی صداهای مخالف را فیلتر و محدود میکنند.
اقصی گفت: «به نظر می رسد استاندارد دوگانه وجود دارد و رویدادهای به موقع درگیری در اوکراین وجود آن را از غول های رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام ثابت کرده است. عرب جدید.
او افزود: «سانسور یا ممنوعیت در سایه محتوای مربوط به اوکراین بسیار نادر است، اما برای مرتبط با فلسطین ثابت و تکراری است.
فعالان در رسانه های اجتماعی همین سال گذشته در ماه می 2021 از این برنامه به دلیل سانسور شدید، ممنوعیت سایه و محدودیت های اعمال شده بر حساب ها انتقاد کردند.
برای کارشناسان رسانه های اجتماعی فلسطینی مانند نور حمدان، از الگوریتم های اینستاگرام به شیوه ای توهین آمیز استفاده می شود، نه برای مقابله با جنایات آنلاین مانند اطلاعات نادرست، بلکه برای محدود کردن مخالفان و هر حساب کاربری که به نقاطی اشاره می کند که در حمایت از دولت اسرائیل نیستند، استفاده می شود.
نور افزود: «آنها میدانند که بدون شک قدرت رسانههای اجتماعی در گردهمآوری تودهها برای صحبت علیه بیعدالتیای که در فلسطین روی میدهد تأثیرگذار است، بنابراین از ابزارهای خود برای خاموش کردن و محدود کردن صدای مردم استفاده میکنند».
کاربرانی که درباره فلسطین پست میگذارند، کاهش تعامل و کاهش مخاطبان خود را تجربه میکنند و این در میان تعدادی از فعالان کلیدی فلسطینی و شخصیتهای با نفوذ که فعالانه علیه بیعدالتیهایی که فلسطینیها با آن مواجه هستند صحبت میکنند، رخ میدهد.
اخیراً اینستاگرام حتی تا آنجا پیش رفته که بلا حدید محتوای طرفدار فلسطین را سانسور کرده و او را از ارسال پست غیرفعال کرده است. او در بیانیهای در استوری اینستاگرام خود گفت: «وقتی درباره فلسطین پست میکنم، فوراً در سایه ممنوعیت قرار میگیرم و تقریباً ۱ میلیون نفر کمتر استوریها و پستهای من را میبینند».
حقوق دیجیتال نسبت به فلسطینی ها با اشکال مختلف سانسور اینستاگرام، چه هنگام انتشار یک پست یا ارسال یک استوری، نقض و محدود می شود.
آنها میدانند که قدرت رسانههای اجتماعی بدون شک در گردهمآوری تودهها برای صحبت علیه بیعدالتیای که در فلسطین اتفاق میافتد تأثیرگذار است، بنابراین از ابزارهای خود برای خاموش کردن و محدود کردن صدای مردم استفاده میکنند.»
عرب جدید با فعالان فلسطینی با استفاده از پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی برای افزایش آگاهی از آنچه در فلسطین اتفاق می افتد، تماس گرفت. سارا صالح، همکار حقوقی و نویسنده می گوید: «وقتی در جریان تشدید خشونت دو هفته پیش، مطالب مرتبط با الاقصی را پست می کردم و به اشتراک می گذاشتم، متوجه کاهش مشارکت و مخاطب شدم.»
سارا افزود: “اعداد من 50 درصد کاهش یافت.”
به نظر می رسد یک پلت فرم رسانه اجتماعی که خود را به عنوان داشتن “جامعه ای استقبال کننده برای همه” و مسئول ایجاد “جامعه ایمن و حمایت کننده برای همه” معرفی می کند، سیاست های مخالفی را در قبال جامعه فلسطین اعمال می کند.
این امر باعث واکنش شدید قربانیان چنین سانسوری، از جمله روزنامهنگاران، تحلیلگران رسانهها و تأثیرگذاران در در نظر گرفتن چنین اقداماتی به عنوان “بسیار خطرناک و هشداردهنده” شده است.
برای فعالان فلسطینی، مردم صحنههایی از حمله اسرائیلیها به نمازگزاران فلسطینی، اعدام فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی و بمباران مکرر غزه را مشاهده میکنند، اما منهای ابراز همدردی با قربانیان اوکراینی یا محکومیت مشابهی علیه متجاوزان آنها.
اقصی گفت: تشخیص استانداردهای دوگانه ای که توسط پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام در مورد پوشش در فلسطین در مقایسه با پوشش در اوکراین اعمال می شود، به یک ناظر دقیق نیاز ندارد زیرا هر دو سناریو از نظر اشغالی مشابه، به موقع و در حال انجام هستند. عرب جدید.
|
مسجد الاقصی، سومین مکان مقدس در اسلام، به نظر میرسد در کانون خشونتهای اسرائیل در اورشلیم قرار داشته باشد، زیرا تصاویر حملات اخیر مشابه آنچه در سال گذشته دیده شده است.
اگر گزارشی از رسانه های غربی وجود داشته باشد، همیشه در چارچوبی قرار می گیرد که گویی فقط خشونت مذهبی جمعی است، اما برای کارشناسان، قطعاً بیش از این است.
گاز اشک آور، نارنجک های بیهوش، ضرب و شتم، دستبند زدن به غیرنظامیان و شکستن شیشه های رنگی باستانی مسجد تا پرتاب گاز اشک آور به نمازگزاران از جمله حملاتی است که علیه فلسطینیان در مسجد الاقصی انجام شده است.
نور گفت: «حمله به فلسطینیها در حال حاضر توجهی را که شایسته آن است دریافت نمیکند، بنابراین اگر ما بهعنوان فعال در تلاش برای افزایش آگاهی و جلب توجه مردم هستیم، محدودیت دسترسی غیرمنصفانه است».
فلسطینیها احساس میکنند که نقض آشکار آزادی بیان وجود دارد، زیرا حسابهای بزرگترین ناشران محتوای مرتبط با فلسطین از برخی ویژگیها محروم میشوند. به عنوان مثال، ناتوانی در میزبانی از مهمانان در جریانهای زنده یا توقف پخش زنده آنها از جایی که ویژگی «ذخیره زنده» غیرفعال میشود، به این معنی که تمام فیلمهای مربوط به جزئیات حملات ناپدید میشوند.
سازمانهای حقوق دیجیتال خواستار شفافیت بیشتر در تصمیمگیری شبکههای اجتماعی هستند، به ویژه در بسیاری از موارد که محتوا بدون هشدار یا توضیح معتبر حذف شده است.
تشخیص استانداردهای دوگانه ای که توسط پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام در مورد پوشش در فلسطین در مقایسه با پوشش در اوکراین اعمال می شود، به یک ناظر دقیق نیاز ندارد زیرا هر دو سناریو از نظر اشغال شده مشابه، به موقع و در حال انجام هستند.
به عنوان مثال، 7amleh، مرکز عربی برای پیشرفت رسانه های اجتماعی راه اندازی شد 7 یا وب سایت به عنوان یک پلتفرم آنلاین در ماه نوامبر برای نظارت، مستندسازی و کشف نقض حقوق دیجیتال فلسطینیان و تاکنون بیش از 1180 مورد نقض و سانسور حقوق را شناسایی کرده اند.
از جمله قربانیان سانسور، محمد آدرا، فعال فلسطینی است، که می گوید زمانی که محتوایی در حمایت از فلسطین منتشر کرد، حساب اینستاگرام او “ناگهان حذف شد” اما برای محمد، این واقعیت که هیئت کنترل محتوای اینستاگرام توسط یک شخص اسرائیلی اداره می شود، مستقیما ترجمه می شود. به سانسور فلسطین
برای اینستاگرام، استوری هایی که یک کودک بی گناه فلسطینی را در حال گریه کردن نشان می دهد، به عنوان محتوای «سخنان مشوق تنفرآمیز» در نظر گرفته می شود، اما طبق وب سایت اینستاگرام، «سخنان نفرت انگیز» عبارت است از: حمله به افراد بر اساس ویژگی های آنها، از جمله نژاد یا مذهب.
تعصب و انتخابی اینستاگرام در اجازه انتشار محتوا فقط برای حساب های خاص قابل توجه است.
به عنوان مثال، هانانیا نفتالی، سازنده محتوای اسرائیلی، پستی را در صفحه خود از یک کودک فلسطینی به اشتراک گذاشت و در توضیح آن مدعی شد که این کودک در غزه زندگی می کند و توسط حماس به قتل رسیده است. با این حال تصویر کودک در a CNN مقاله و سایر نشریات خبری که اعلام می کنند وی قربانی بمباران اسرائیل است – به عبارت دیگر، این سازنده محتوا را می توان به نشر اکاذیب متهم کرد.
انتشار اطلاعات نادرست از این قبیل در اینستاگرام ممنوع است، بنابراین اگر کاربری قرار است اکانت نفتالی را گزارش دهد، باید آن را مسدود یا حذف کند. با این حال، اعلان دریافت شده از اینستاگرام بیان میکند که یک “مشکل فنی” وجود دارد. با این حال، در همان زمان، تمام اینفلوئنسرهای دیگر MENA تهدید شده اند که حساب هایشان حذف می شود یا قبلاً حساب هایشان حذف یا تعلیق شده است.
تشدید استفاده از سانسور فضاهای بیانی را برای فلسطینیان تنگ می کند و در عین حال با نظارت دیجیتالی تحمیل شده بر فلسطینی ها از خودمختاری آنها جلوگیری می کند.
محمد در پایان گفت: «محدودیتها و سانسور تأثیر گستردهای بر توانایی افراد برای اشتراکگذاری اطلاعات، افشای خشونت و برقراری ارتباط با یکدیگر دارد».
رودینا رایدان، فارغ التحصیل روزنامه نگاری لبنانی بریتانیایی از دانشگاه کینگستون در لندن است که لبنان را پوشش می دهد.
او را در توییتر دنبال کنید: @Rodayna_462