به کوشش بی ریل
بر اساس گزارشها، سرویس پیامرسان تلگرام، علیرغم اینکه در وبسایت خود اعلام کرده است که هرگز به چنین درخواستهایی تن نداده است، اطلاعات کاربران را به مقامات آلمانی تسلیم کرده است.
تلگرام یک سرویس پیامرسانی فوری (IM) بین پلتفرمی است که به دلیل حداقل شیوههای جمعآوری دادهها و ویژگیهای رمزگذاری سرتاسر (E2EE) شناخته شده است که به کاربران اجازه میدهد بدون ترس از استراق سمع توسط مقامات ارتباط برقرار کنند. تا اینکه این گزارش خلاف آن را ادعا کرد.
مجله خبری برجسته آلمانی اشپیگل به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که (گوگل ترجمه کرده است):
برخلاف آنچه تاکنون به طور عمومی اعلام شده است، اپراتورهای اپلیکیشن پیام رسان تلگرام در چندین مورد اطلاعات کاربران را در اختیار اداره پلیس جنایی فدرال (BKA) قرار داده اند. بر اساس اطلاعات اشپیگل، این داده های مظنونان در زمینه کودک آزاری و تروریسم بود. به گفته محافل امنیتی، در مورد تخلفات سایر جرایم جنایی، هنوز برای بازرسان آلمانی دشوار است که از تلگرام اطلاعات کسب کنند.
در حالی که این خبر مطمئناً از منظر اخلاقی مورد استقبال قرار می گیرد، این گزارش در تضاد با تلگرام است. ادعاها که هرگز اطلاعات کاربر را برای هیچ شخص ثالثی فاش نکرده است.
در بخشی از بخش پرسشهای متداول با عنوان «تا به امروز، ما 0 بایت از دادههای کاربر را برای اشخاص ثالث، از جمله دولتها، افشا کردهایم». آیا درخواست های داده را پردازش می کنید؟
پرسشهای متداول در ادامه توضیح میدهد که چرا مکانیزم رمزگذاری آن اینقدر قوی است و برای اینکه تلگرام واقعاً هر دادهای را تحویل دهد چه چیزی لازم است:
برای محافظت از داده هایی که تحت پوشش رمزگذاری سرتاسر نیستند، تلگرام از یک زیرساخت توزیع شده استفاده می کند. دادههای چت ابری در چندین مرکز داده در سراسر جهان ذخیره میشوند که توسط اشخاص حقوقی مختلف در حوزههای قضایی مختلف کنترل میشوند. کلیدهای رمزگشایی مربوطه به بخشهایی تقسیم میشوند و هرگز در همان مکانی که دادههایی که محافظت میکنند نگهداری نمیشوند. در نتیجه، چندین حکم دادگاه از حوزههای قضایی مختلف لازم است تا ما را مجبور به صرف نظر از هرگونه دادهای کنیم.»
سیاست حفظ حریم خصوصی این شرکت همچنین نشان می دهد که در صورت دریافت حکم دادگاه در رابطه با تروریسم، ممکن است آدرس IP و شماره تلفن مظنون را به مقامات مربوطه فاش کند.
سیاست حفظ حریم خصوصی می گوید: “تاکنون، این هرگز اتفاق نیفتاده است.” هنگامی که این کار انجام شود، ما آن را در گزارش شفافیت شش ماهه منتشر شده در: https://t.me/transparency“
تلگرام هنوز چنین گزارشی را منتشر نکرده است.
تلگرام توسط برخی از دولت ها از جمله ایران، چین و پاکستان مسدود شده است. روسیه قبل از لغو این ممنوعیت در سال 2020، سالها تلگرام را مسدود کرد.
این سرویس تا ژانویه 2021 بیش از 500 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد. تصور میشود این برنامه با 1 میلیارد بارگیری در سراسر جهان تا اواخر آگوست 2021، پر بارگیریترین برنامه در سراسر جهان باشد.